2013. Tokaji Fordítás
2013-ban - a hagyomány szerint - az aszúbor készítése után a finoman préselt aszúszemekre másodszor is újbort öntöttünk és egy éjszakás áztatás után újra kipréseltük.
A kiváló évjárat alapanyagának és a kíméletes feldolgozásnak köszönhetően e ritka tokaji bor cukortartalma eléri egy 4 puttonyos aszú szabványértékeit.
édes / 0,5l
alkohol | alcohol: 11,72%
maradékcukor | residual sugar 99 g/l
sav | acidity: 7,4 g/l
készült | bottled: 3124 palack | bottles
BORTESZT | Debreceni Borozó - magazin:
"Világossárga színű, nyári almára,barackra emlékeztető kiegyensúlyozott illat. Izgalmas sav és szép édesség mellett citrusos jegyek párosulnak aszaltgyümölcsökhöz. Leheletnyi körte és elegáns mineralitás figyelhető meg benne. - Jó vétel!"
(90/100 pont, 2. hely 14 tételből)
BORTESZT | Vinoport - online bormagazin:
"A műfaj egyik remeke!"
BORTESZT | Borrajongó - blog:
"Narancsos, narancshéjas, fűszeres, jázminos illat, picit emelkedett illóval. Ízében édes citrusok, barackbefőtt, édes körte. Könnyed, lendületes tétel jó savakkal és egyensúllyal."
BORTESZT | A művelt Alkoholista - blog:
„Fűszerek, vanília, hársvirág, méz, propolisz, friss kajszibarack, körte és lime. Élénk savak, citrusos/édes játékosság, krémes kényeztetés, miközben a lendület végig megmarad.”
BORTESZT | Borászportál / 2017. november
ásványos, krétás, mellette mézes, érett barackos, szamorodnis jegyek. A magasabb maradékcukor (99 g/l) ellenére sokkal jobb sav-cukor egyensúly, mint a kései szüreteknél. Komplex, egyensúlyos bor mézes-barackos lecsengéssel.